MØTT STJERNENE

I egenskap av musikkjournalist - først og fremst i Det Nye - har Yngvar Holm møtt en lang rekke av verdens fremste jazz- og pop-artister - fra Louis Armstrong til Ella Fitzgerald og Frank Sinatra til The Beatles.
Under sin tid til sjøs, den gang han fartet til og fra New York med ”Oslofjord” og ”Stavangerfjord”, fikk han oppleve jazzlegender som Charlie Parker, Benny Goodman, Count Basie, Teddy Wilson, Errol Garner, Sarah Vaughan, Sammy Davis jr. og mange, mange andre - enten det var i jazzklubbene Birdland, Bop City, Cafe Society eller Apollo i Harlem.
Mange av dem han så og hørte i New York fikk han senere møte igjen på nært hold, ikke minst Louis Armstrong. Yngvar var en av de få som deltok i den etter hver så legendariske kanefarten med Satchmo til Ullevålseter i Nordmarka. Han traff Armstrong igjen ved en rekke anledninger når den verdensberømte trompetkongen gjestet Norge.
Ella Fitzgerald hadde han også flere møter med og intervjuet henne for aviser og radio.
Opp gjennom årene ble det mange artister han kom tett innpå. Således ble han invitert til frokost med Jim Reeves på Continental da han gjestet Norge. Kort tid etter omkom Jim i en flyulykke.
Cliff Richard ble han kjent med i London i 1961 under et halvt års studieopphold og intervjuet ham flere ganger.
Møtet med The Beatles i forbindelse med konsertene i Gøteborg, var nok også en minnerik opplevelse for ham. For ikke å snakke om de to gangene han møtte Elvis Presley - første gang i New York i 1973 og andre gang i Las Vegas i 1974. Men Yngvars kanskje aller største artist-opplevelse var å få treffe sitt store idol Frank Sinatra. Det skjedde i forbindelse med Sinatras to konserter i Oslo. Men før det, også i Las Vegas, der Yngvar var gjest ved Frankies bord i Cæcars Palace. Yngvar er blitt kalt Sinatra-fan nr. 1, men så har han da også opplevd utallige konserter med ham - ikke minst i London sammen med sin like Sinatra-frelste kone Eva.
Du finner mer om alle disse artist-opplevelsene i boken ”Swing it”, eller om du går inn på Internett og søker på navnet Yngvar Holm. Se også www.flamingstar.no og www.popsenteret.no.